Bi-el

h-sharp

Svojim neizmjernim iskustvom i kontinuitanim razvojem i inovacijama, Sharp je razvio liniju klima uređaja koja se savršeno uklapa u svaki ambijent i stil života. Elegantna i pouzdana linija klima uređaja Sharp, spoj vrhunske tehnologije, koja omogućuje maksimalnu uštedu energije zahvaljujući Sharp DC-Eco Inverter tehnologiji i najvišoj energetskoj klasi A. Najviša razina komfora zajamčena je “Coanda”  efektom ispuha zraka, a briga za okoliš novim, ekološkim rashladnim sredsrvom R-410A. Karakteristika koja Sharp klima uređaje čini jedinstvenima je ekskluzivna “Plasmacluster” tehnologija. Nova kvaliteta zraka, osvježena mikroklima, zdraviji životni prostor; saznajte kako klima uređaji Sharp mogu promijeniti Vaš svijet. Cijene na upit.

Plasmacluster

plasmacluster-logoSharp je stvorio rješenje za sve probleme sa kvalitetom zraka: izvanrednu Plasmacluster tehnologiju. Revolucionarni sustav koji u određenim omjerima generira pozitivne i negativne ione koji na učinkovit i prirodan način neutraliziraju bakterije, viruse, prašinu i alergene koji mogu biti uzročnici alergija, bolesti i asmatičnih napadaja. Rezultat djelovanja Plasmacluster ionizatora je uvijek svjež, stvarno pročišćen i zdrav zrak.

Eco Inverter

Sharp Eco Inverter tehnologija predstavlja značajan napredak u rezidencijalnom programu klimatizacije. Kontinuirani razvoj i visoko-sofisticirana Sharp tehnologija, stvorili su proizvod koji je uvelike unaprijedio koncept klima uređaja.

dc-eco

Eco Inverter je snažan: raspolaže sa 40 do 90% više snage u odnosu na standardne klima uređaje, postiže zadanu temperaturu prostora u samo 2/3 vremena u odnosu na ne-inverterske modele, grije i pri vrlo niskim vanjskim temperaturama.

Eco Inverter je ekonomičan:
 troši do 45% manje električne energije u odnosu na standardni klima uređaj i to tako da troši samo onoliko koliko je stvarno potrebno da bi postigao temperaturu prostora.

Eco Inverter je pouzdan:
 apsolutni je rekorder u pouzdanosti i bešumnosti rada zbog upotrebe “Twin Rotary” kompresora.

Sharp Eco inverter je odgovor na najzahtjevnije prohtjeve u klimatizaciji.

DC-Eco Inverter

dc-eco-inverterIstosmjerni (DC) motori kompresora i ventilatora troše manje energije od izmjeničnih (AC), osiguravajući tako bolju energetsku učinkovitost uređaja. Svi inverterski Sharp modeli opremljeni su DC-Eco Inverter tehnologijom, odnosno istosmjernim kompresorom, motorom ventilatora vanjke i motorom ventilatora unutarnje jedinice.

Novi dizajn ventilatora vanjske jedinice

Ventilator vanjske jedinice novog je profila, razvijen na osnovi NASA-inih aeronautičkih teorija. Konstruiran je aerodinamički, kako bi povećao količinu protoka zraka. Na taj način je postignuta visoka efikasnost protoka zraka (1,5 puta veća u odnosu na prethodno korištene ventilatore).

Coanda efekt

Klima uređaji Sharp opremljeni Coanda efektom stvaraju optimalnu distribuciju zraka u prostoru. Vrlo je bitno da ispuh zraka iz klima uređaja ne bude usmjeren direktno prema osobama koje borave u prostoru. U ljetnim mjesecima hladan zrak se tangencijalno ispuhuje prema stropu te se sam lagano spušta po prostoriji stvarajući efekt “kiše” hladnog zraka, dok je zimi topal zrak usmjeren vertikalno direktno u pod stvarajući efekt podnog grijanja; na ovaj način, strujanje zraka u prostoriji je ujednačeno, bez turbulencija te je znatno smanjena brzina strujanja.

Energetska klasa

energetska-klasaKlasa energetske učinkovitosti određena je EER (Energy Efficiency Ratio) – u načinu hlađenja i COP (Coeficient Of Performance) koeficijentom u načinu grijanja. Ovi koeficijenti određuju energetsku klasu učinkovitosti koja se kreće u rasponu od A (najveća en. učinkovitost) go G. Većina klima uređaja Sharp pozicionirana je u energetskoj klasi A.

Ekspanzijski ventil

Koristeći impulsni motor, ekspanzijski ventil regulira volumni protok rashladnog medija čime je omogućena efikasnija izmjena topline.

Samočišćenje

samociscenjeFunkcija samočišćenja prisutna je u svim modelima opremljenim Plasmacluster ionizatorom. Plasmacluster ioni spriječavaju razvoj gljivica i plijesni  na izmjenjivaču unutarnje jedinice. Pritiskom “Clean” tipke na daljinskom upravljaču aktivira se funkcija samočišćenja koja djeluje tako da 40 minuta ispuhuje topao zrak obogaćen

Katalog

Katalog

 • Adresa

  Primorska 20
  42000 Varaždin
 • Kontakt

  Telefon: 042/350-765
  Email: info@bi-el.hr
 • Radno vrijeme

  Radno vrijeme: 08:00 - 15:00 sati
  Subotom i nedjeljom zatvoreno
 • Načini plaćanja

  Gotovina, ponuda, predračun